Weboldal és webáruház készítés tippek kezdők számára

Bejegyzésünkben megmutatjuk, mire érdemes odafigyelni weboldal készítéssel és megreneléssel kapcsolatban. Az évek alatt számos esetet láttunk, amikor a megrendelő nem kötött szerződést a weboldal készítővel, vagy a létrejött szerződés nem bizonyult megfelelőnek a weboldalon lévő hibák térítésmentes orvosolására.

Ebben a rövid bejegyzésben igyekszünk önnek bemutatni, mire kell figyelnie, mint megbízó, amikor szerződést köt weboldal vagy webshop készítésével kapcsolatban.

  • Egyik legfontosabb a szerződés, és a megbízási szerződés.
  • Szerződéskötés előtt konzultáljon a megbízottal a részletekről. Kérje meg, hogy ismertesse az ön feladatait, az átadás menetét, és ossza meg a weboldallal kapcsolatos elképzeléseit.
  • Célszerű az átadási határidőket szerződésbe kell foglalni.
  • Webshop üzemeltetéséhez szükséges lehet egy rövid betanítás, hogy a bolt üzemeltetője saját maga is tudja kezelni a termékek feltöltését, módosítását, valamint a megrendelések kezelését.

Szerződés és a megbízási szerződés

A bemutatkozó céges oldalak esetében alacsonyabbak az elvárások a szerződéssel kapcsolatban, mivel közel sem annyira komplex a weboldal, mint egy webshop.

Webshop és vállalati bemutatkozó weboldalakra vonatkozó szerződés elemei

  • Teljes hozzáférés átadása a tárhelyhez, domainhez, céges email fiókhoz és magához a weboldalhoz.
  • Funkciók és weboldalak: A szerződésben minden olyan elemet szerepeltet a megbízott, amelyet a megrendelő elkészítve szeretne látni a weboldalon
  • Jogi tartalmak elkészítése a megrendelőt, vagy a weboldal készítőjét illeti. GDPR szabályzat kötelezi a weboldal üzemeltetőjét az adatvédelmi tájékoztató és impresszumra vonatkozó adatok feltüntetésére.
  • Rejtett költségek: Tárhely, domain, képek, weblap bővítményekhez kapcsolódó extra költségek merülhetnek fel, ammelyeket ajánlott szerződésbe foglalni, hogy melyik félre hárul a fizetési kötelezettség.

Webshopra vonatkozó szerződés

Szerződésbe, vagy megbízási szerződésbe célszerű megfogalmazni, hogy milyen elvárások vannak az oldallal kapcsolatban. Pl: Online fizetés bekötése, raktárkezelés, kupon kezelés stb.